Volkslening ING januari 2014

ING is één van de banken die er voor heeft gekozen om haar klanten de mogelijkheid aan te bieden om in te tekenen op de eerste volkslening die in België wordt uitgegeven. Deze nieuwe mogelijkheid om te investeren sociale projecten in België biedt een verlaagde roerende voorheffing. In plaats van de klassieke 25 procent zult u op de bruto rente van de volkslening slechts een percentage van 15 procent roerende voorheffing betalen. Daarnaast kunt u reeds laag instappen waardoor het eveneens voor de kleine belegger mogelijk wordt om in te schrijven op de volkslening bij onder andere ING. Bent u geïnteresseerd in de volkslening en bent u op zoek naar meer informatie? We vertellen u in dit artikel graag alles over de volkslening van ING die wordt uitgegeven in januari 2014.

Looptijd van 5 tot 10 jaar

ING wil zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om in te tekenen op de volkslening. Het instapbedrag van 200 euro (bij alle banken even hoog) legt daar reeds de basis voor, maar daarnaast is uiteraard ook de looptijd van belang. U kunt bij ING intekenen op de volkslening met een looptijd gaande van vijf tot tien jaar. De intrest is uiteraard afhankelijk van de periode waarvoor u, uw geld vast zet. De rentes van de volkslening bij ING zien er als volgt uit:

- Volkslening ING met een looptijd van 5 jaar: 1,80% BRUTO – 1,53% NETTO
- Volkslening ING met een looptijd van 6 jaar: 1,80% BRUTO - 1,53% NETTO
- Volkslening ING met een looptijd van 7 jaar: 2,10% BRUTO – 1,79% NETTO
- Volkslening ING met een looptijd van 8 jaar: 2,20% BRUTO – 1,87% NETTO
- Volkslening ING met een looptijd van 9 jaar: 2,30% BRUTO – 1,96% NETTO
- Volkslening ING met een looptijd van 10 jaar: 2,60% BRUTO – 2,21% NETTO

Intekenen tussen 8 en 31 januari 2014

Wanneer u geïnteresseerd bent om de volkslening bij ING af te sluiten dient u er rekening mee te houden dat u dient in te tekenen tussen 8 en 31 januari 2014. Intekenen kan reeds voor een bedrag vanaf 200 euro. Let wel, de volkslening biedt een volledige kapitaalsgarantie, maar biedt u niet de mogelijkheid om uw geld vroegtijdig af te halen. Met andere woorden, intekenen op deze vorm van beleggen zou u eigenlijk uitsluitend mogen doen met geld dat u voor de volledige looptijd van de belegging kunt missen.

Comments are closed.