Volkslening Fintro januari 2014

Fintro is één van de banken die er voor heeft gekozen om de gloednieuwe volkslening aan hun klanten aan te bieden. Fintro biedt haar klanten de mogelijkheid om in te tekenen op een volkslening met een looptijd van zes of van tien jaar. U dient er rekening mee te houden dat de volkslening bij deze banken worden aangeboden onder de vorm van een kasbon en dat u slechts over een beperkte tijd beschikt om in te tekenen. Bent u geïnteresseerd om de volkslening van januari 2014 af te sluiten bij Fintro? We laten er u graag mee kennismaken in dit artikel.

Volkslening Fintro op 6 jaar

De eerste volkslening die wordt aangeboden door Fintro is deze met een looptijd van 6 jaar. Indien u hier op intekent kunt u rekenen op een bruto opbrengst van 2 procent per jaar. Let wel, van dit rendement wordt een roerende voorheffing afgehouden van 15 procent. Met andere woorden, het bruto rendement van 2 procent wordt verlaagd naar een nette rendement van 1,70 procent. U dient er daarbij rekening mee te houden dat uw geld gedurende de volledige looptijd niet beschikbaar is.

Volkslening Fintro op 10 jaar

Bent u op zoek naar een belegging met een periode van tien jaar en bent u er zeker van dat u, uw geld zo lang kunt missen? In dat geval is de volkslening Fintro op 10 jaar misschien een interessante keuze. Bij dit type belegging kunt u rekenen op een bruto rente van 2,75 procent. Ook in dit geval wordt er meteen 15 procent roerende voorheffing afgehouden waardoor de totale netto opbrengst per jaar 2,34 procent bedraagt.

Intekenen op de Fintro volkslening of niet?

Er is dezer dagen heel veel te doen over de volkslening. Bij de lancering van deze nieuwe vorm van beleggen klagen veel mensen over de beperkte opbrengst die er wordt geboden. In vergelijking met de betere online spaarrekening biedt de volkslening inderdaad een gelijkaardige en dus relatief beperkte opbrengst. Anderzijds weet niemand hoe de rente naar de toekomst toe zal evolueren en wordt er de garantie geboden dat gelden die geïnvesteerd worden in de volkslening niet verloren kunnen gaan. Er geldt dan ook steeds een volledige kapitaalsgarantie voor het bedrag dat u in de volkslening stopt. U kunt intekenen op de Fintro volkslening tussen 8 en 31 januari 2014. Let op, de kans bestaat dat de inschrijfprocedure vroegtijdig wordt afgesloten.

Comments are closed.